فرماندار کاشان: حفظ امنیت مهمترین دستاورد کمکهای مومنانه است

علیاکبر مرتضایی قهرودی روز سهشنبه در نشست هماهنگی و برنامهریزی مرحله دوم رزمایش کمک مومنانه در دفتر امامجمعه کاشان افزود: با تدبیر و دوراندیشی رهبر فرزانه انقلاب و اجرای این طرح، دشمنان نظام که با افزایش تحریمهای ظالمانه و ایجاد فشارهای اقتصادی بر عموم جامعه به ویژه خانوارهای کم درآمد در اوج مشکلات بیماری کرونا در پی تحقق اهداف شوم خود بودند، ناکام ماندند.
وی با قدردانی از همدلی همه دستگاهها، خیران و عموم مردم در اجرای مرحله نخست این کمکها، بیان کرد: با شکلگیری ستاد کمکهای مومنانه در یک برنامهریزی دقیق و با استفاده از سامانه مهر کریمانه، جامعه هدف به خوبی شناسایی و خیران این حوزه نیز مشخص شدند.
فرماندار ویژه کاشان، کمکهای انسان دوستانه منطقه کاشان در دوران هشت دفاع مقدس را یادآور شد و گفت: ظرفیتی تاریخی در این زمینه وجود دارد اما اگر ارزشهای انسانی در جامعه به هر دلیل نمود کمتری داشت، در این بازه زمانی دوباره احیا و روح جدیدی در کالبد آن دمیده شد.
وی اضافه کرد: بر اساس انتظارها کاشان در اجرای این طرح از برخی مرکزهای استانها پیشی گرفت، از این رو باید با مستندسازی و بازتاب اقدامهای مردم نیکاندیش این منطقه به عنوان یک الگو، معرفی این سابقه درخشان نیز ماندگار شود.
مرتضایی قهرودی تاکید کرد: با توجه به تداوم رکود حاصل از شیوع ویروس کرونا و وضعیت اقتصادی، در مرحله دوم اجرای طرح کمک مومنانه دریافت کمکها به ویژه از خیران باید به درستی مدیریت شود.
وی ادامه داد: دایره جذب کمکهای انسان دوستانه باید گسترش پیدا کند تا بدون ایجاد فشار در قشر خاص، هزینهها با همراهی افراد بیشتری تامین شود.
فرماندار ویژه کاشان بیان کرد: برای کاهش اثر تورم و مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا، برپایی چندین نمایشگاه برای عرضه کالاهای اساسی و نوشتافزار در دست اقدام است.
مرحله دوم کمکهای مومنانه در سه مرحله اجرا میشود
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج کاشان هم بیان کرد: مرحله دوم کمکهای مومنانه در سه برنامه زمانبندی شده از عید قربان تا عید غدیر (دهه امامت و ولایت)، دهه اول ماه محرم و دهه آخر صفر به اجرا درخواهد آمد.
سرهنگ کریم اکبری اضافه کرد: با توجه به اینکه روز عید قربان در پیش است، باید نذرها و اطعام غدیر به سمت کمک مومنانه هدایت شوند تا با همکاری هیاتهای مذهبی و قرارگاههای جهادی، اطعام سراسری به صورت خانگی در سطح شهرستان انجام شود.
وی با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریورماه بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش، پیشنهاد کرد که بخشی از نذرهای ماه محرم به تهیه و تامین نوشتافزار، کیف و کفش دانشآموزان کمبرخوردار اختصاص یابد.
نماینده ولیفقیه در شهرستان و امامجمعه کاشان در ادامه کمکهای مومنانه به نیازمندان را یک آزمون الهی دانست و گفت: سنت الهی است که به خانوادههای نیازمند و بیسرپرست کمک شود.
آیتالله عبدالنبی نمازی بر اطلاعرسانی این کمکها تاکیدکرد و افزود: تاثیر اطلاعرسانی این کمکها احساسات و عواطف جامعه را برای مشارکت بیشتر تشویق میکند.
هیاتهای مذهبی در ماههای محرم و صفر فعالیت میکنند
رییس اداره تبلیغات اسلامی کاشان نیز در این نشست تشریح کرد: فعالیت هیاتهای مذهبی این شهرستان در ماههای محرم و صفر به علت شیوع بیماری کووید- ۱۹ تعطیل نیست.
حجتالاسلام مهدی بصیرتی اضافه کرد: نشستهایی با هیاتهای مذهبی برگزار و از آنها خواسته شده است که به هیچ عنوان صحبت از تعطیلی ماه محرم نداشته باشند، بلکه نباید تجمعی وجود داشته باشد.
وی بیان کرد: در صورت تداوم شرایط کرونایی، هیاتهای مذهبی تعطیل نمیشود بلکه فعالیت آنها با تنوع و نوآوری باید ادامه داشته باشد.
رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان کاشان تاکید کرد: حتی در عید غدیر نیز جشنها بدون تجمع و با رعایت کردن دستورالعملهای بهداشتی انجام خواهد شد؛ چون هنگامی که هیاتها در کنار هم باشند، افزون بر ازدیاد خیرات، بانیان را برای کمک کردن به نیازمندان محلهها ترغیب و تشویق خواهد کرد.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه بین سازمان تبلیغات اسلامی با بنیاد علوی، اظهار داشت: هیاتهای مذهبی، روحانیان مستقر، مبلغان و گروههای جهادی تبلیغی از سوی بنیاد علوی با سامانهای که تعریف شده، یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال در این چارچوب برای حمایت از نیازمندان کمک کردند.
بصیرتی همچنین یادآورشد: هیاتهای مذهبی شهرستان کاشان نیز از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا پایان ماه مبارک رمضان افزون بر ۱۰۰ میلیارد ریال برای تهیه غذا و وسایل بهداشتی به نیازمندان کمک کردند و ۲۵۰ روحانی در قالب ضدعفونی کردن، تغسیل و تبلیغ در مجامع این طرح فعالیت داشتند.
وی توزیع ۹۰ هزار میان وعده غذایی برای بیماران کرونایی و بیماران بستری در بیمارستانها، توزیع ۱۵۰ هزار وعده غذایی و ۶۰ هزار نفر- ساعت ضدعفونی از سوی هیاتها با هماهنگی قرارگاه و پایگاههای بسیج را از دیگر اقدامهای صورت گرفته در مرحله نخست کمکهای مومنانه عنوان کرد.
رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان کاشان با اشاره به اینکه ۱۲۰ هیات مذهبی برای این اقدامها حضور فعال داشتند، افزود: این فعالیتها بسیاری از مشکلات را برطرف کرد اما با توجه به آسیبهای ناشی از کرونا باز هم مشکلات معیشیتی دامنگیر خانوادههای شده و بر این اساس باید تلاشها و کمکها بیشتر شود.
ویروس کرونا ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) که نخستینبار در ووهان چین شناسایی شد، در نهایت به بیشتر کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشت تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
بر این اساس رزمایش مواسات (همدلی و کمک مومنانه) در راستای فرمایش مقام معظم رهبری و دستور دولت، با توجه به لزوم استمرار همدلی و مشارکت همه جانبه مردم و دستگاههای اجرایی برای کاهش بخشی از اثرهای مخرب شیوع ویروس کرونا و افزایش تابآوری جامعه با امدادرسانی معیشتی و کمک به نیازمندان در نقاط مختلف کشور منجمله شهرستان کاشان به اجرا درآمد.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۸ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.
منبع:ایرنا