هیچ ویروسی نتوانست مانع ترویج فرهنگ عاشورا شود

وبکا نیوز
آیتالله عباسعلی سلیمانی روز پنجشنبه در مراسم سوگواری سرور و سالار شهیدان در خانه تاریخی آل یاسین کاشان بیان کرد: امروز یادآوری حادثه عاشورا برای یاران، عاشقان و محبان عترت یک فرهنگ محسوب میشود.
وی با اشاره به محدودیتها در نشر معارف اهل بیت برای ائمه اطهار (ع) افزود: این رسالت هیچگاه در طول تاریخ از ائمه معصومین و شیعیان ساقط نشده، حتی اگر فضای باز لازم برای ترویج و بیان آشکار آن وجود نداشته است.
نماینده ولیفقیه در شهرستان کاشان، فرهنگ یادآوری عاشورا را دارای پشتوانه عقلی، حمایت فطری، برهان قرآنی و ادله روایی ذکر کرد و اظهار داشت: چهار مسیر عقلانیت، فطرت، آیات و روایات محمل ترویج فرهنگ عاشورا به شمار میرود.
وی با اشاره به جنبه عقلانی احیای فرهنگ عاشورا، تشریح کرد: وقتی جوامع و حکومتهای دنیا برای تبلیغ و تشویق مردم خویش به صفات پسندیدهای مانند شجاعت و میهندوستی، نمادهایی از سربازان گمنامشان که حتی هویت و محل کشته شدنشان مبهم است را پاس میدارند، چگونه میتوان نسبت به فردی که خود و تبارش جزو نامهای درخشان دین مبین اسلام بوده و هدف و انگیزه مقدسش در تاریخ حماسه ثبت شده، بیتفاوت بود.
آیتالله سلیمانی اضافه کرد: چگونه میتوان برای عرض ارادت و تعظیم به فردی که پدرش نخستین مسلمان و جانشین خاتم پیامبران و مادرش پاره تن آخرین پیامبر و کوثر واقعی بود و با هدف اصلاح امت جدش قیام کرد، تردید ورزید و در پریشانی، گیجی و استیصال بسر برد، هنگامی که چراغ هدایت و سفینه نجاتی مانند امام حسین (ع) وجود دارد.
وی جنبه فطری ضرورت ترویج فرهنگ عاشورا را یادآور شد و ادامه داد: هیچ انسان آزاده و پاک سرشتی نیست که در برابر قیام سلحشورانه و سرشار از جلوه آسمانی امام حسین (ع) زانوی احترام و ادب بر زمین نزند.
امامجمعه کاشان در مورد نشانههای قرآنی نشر معارف اهل بیت (ع) و فرهنگ قیام حسینی بیان کرد: قرآن پیوندی ناگسستنی با عترت دارد؛ چنان که تجلی آن در قالب سورههای مباهله و مودت یا هل اتی قابل مشاهده است.
وی تصریح کرد: قرآن بدون عترت کاغذپارههایی بیش نیستند، مانند همانها که در جنگ صفین بر سر نیزه شد؛ چنان که مسجدهای اموی در زمان امام صادق (ع) محکوم به تخریب شد، زیرا دارای کارکردی ضد عترت بود.
آیتالله سلیمانی به روایتها و حدیثهای گوناگون در مورد اهل بیت (ع) در منابع اهل سنت اشاره کرد و ترویج فرهنگ حسینی را از این منظر نیز دارای ضرورت برشمرد.
به گزارش ایرنا، مراسم زیارت عاشورا و عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) که از صبح روز دوازدهم محرم در خانه تاریخی آل یاسین واقع در خیابان امام خمینی (ره) کاشان برگزار میشود، به مدت ۶ روز تا یکشنبه ۱۶ شهریور با حضور مداحان و ذاکران حسینی ادامه دارد و از ساعت ۷ صبح پذیرای شیفتگان آستان خاندان رسول الله (ص) است.
پیش از شیوع ویروس کرونا، بیش از ۵۰۰ هیات دارای مجوز در شهرستان کاشان به مناسبتهای گوناگون به ویژه در ماههای محرم و صفر میزبان عزاداران حسینی بودند که به دلیل رعایت دستورالعملهای بهداشتی، امسال بسیاری از آنها فعالیت نداشتند.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۸ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.
منبع:ایرنا