کاشان| تخصیص ارز به واردکننده به جای تولیدکننده فسادآفرین است
وبکا نیوز
سیدجواد ساداتینژاد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه آنچه به صورت هفتگی در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی رصد میشود، امنیت غذایی است، اظهار داشت: در قانون اساسی در مورد امنیت غذایی مواردی ذکر شده است و این مهم حتی در برخی کشورها بالاتر از امنیت ملی است.
وی با بیان اینکه موضوعات اساسی در تامین گندم، گوشت قرمز و سفید و دیگر محصولات از جمله موضوعات مطرح شده در امنیت غذایی است، افزود: امسال با قیمت مرغ و تخم مرغ مواجه بودیم و با بررسی جوانب مشخص می شود 2.4 میلیون تن در کشور به صورت سالانه مرغ مصرف میشود که هر ایرانی سالانه 30 کیلوگرم گوشت سفید مصرف دارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با بیان اینکه این مصرف دو برابر مصرف جهانی است، ابراز داشت: برای پرورش مرغ مرغی به نام مرغ لاین داریم و از مرغ لاین مرغ اجداد تولید میشود و مرغ اجداد مرغ مادر تولید و مرغ مادر نیز جوجه یک روزه تولید میشود و با پرورش آن گوشت سفید روانه بازار مصرف میشود.
وی با بیان اینکه مرغ لاین در جهان در انحصار هشت کشور است، گفت: آنچه که در دنیا تجارت میشود مرغ اجداد است و ایران جوجه اجداد خود را از یک شرکت انگلیسی وارد میکرد و بر همین اساس این مرغ پرورش یافته ایرانی است و از سوی دیگر نیز خوراک طیور ترکیبی از سویا، ذرت و جو است.
ساداتینژاد ضمن اشاره به واردات 95 درصد سویا، 98 درصد ذرت و 50 درصدی جو کشور تصریح کرد: صنعت مرغ ایران یک صنعت مونتاژ است و در اختیار کشورهای غیرهمسو است در حالی که مرغ و گوشت سفید یکی از پایههای امنیت غذایی کشور محسوب میشود.
وی ضمن اشاره به خریداری سهام شرکت صادرکننده مرغ اجداد به ایران توسط آمریکا تاکید کرد: پس از این خرید آمریکا صادرات مرغ اجداد به ایران را لغو کرد و این بدین معنی است که سال 1400 یک کیلوگرم گوشت سفید در بازار نخواهد بود و بر همین اساس بر اساس دستورات رهبر معظم انقلاب بر روی مرغ لاین آرین سرمایه گذاری شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه دشمن با مشاهده خودکفایی ایران در مرغ صادرات مرغ اجداد را از سر گرفت، افزود: دشمن به جایی رسیده است که برای فشار علیه ایران بر روی غذا و امنیت غذایی دست گذاشته است و اگر مرغ لاین در ایران وجود نداشت با مشکل مواجه میشد.
وی با بیان اینکه ایران میتواند بالای 100 میلیارد دلار درآمد داشته باشد، ابراز داشت: با وجود تحریم رشد در تمامی صنایع به غیر از کشاورزی منفی است و تحریم تنها بر بخش کشاورزی اثر نداشته اما زیر پنج درصد بر روی صنعت کشاورزی از ابتدای انقلاب تاکنون سرمایه گذاری شده است و این جفا به کشاورزی است.
ساداتینژاد با بیان اینکه با عدم تامین ارز لازم نهادههای دامی با افزایش قیمت رو به رو بودیم، گفت: متاسفانه ارز به جای وزارت کشاورزی در دست وزارت صمت است که باید تخصیص ارز به وزارت کشاورزی در این حوزه برگردد و از سوی دیگر ارز باید به تولیدکننده اختصاص پیدا کند نه واردکننده چراکه این موضوع میتواند فسادزا باشد.
انتهای پیام/801/ت